Cookies με ελαιόλαδο, βρώμη, ταχίνι και σοκολάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 15'
Συνολικός χρόνος: 25'
Θερμίδες: 350 το καθένα
ΥΛΙΚΑ:
Για 7 μεγάλα μπισκότα:
60 γρ. ελαιόλαδο ‘THE KING OF OLIVES’
90 γρ. ταχίνι
1 αβγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
220 γρ. βρώμη
135 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη (raw coconut sugar)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
60 γρ. chips μαύρης σοκολάτας
60 γρ. χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
2. Στον κάδο του πολυμίξερ ρίχνουμε τo ελαιόλαδο, το ταχίνι, το αβγό, τη βανίλια, τη βρώμη, την ακατέργαστη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι η ζύμη και να ομογενοποιηθεί. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέσα με το χέρι τα κομμάτια σοκολάτας και αμύγδαλα.
3. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο scoop παγωτού φτιάχνουμε μισά μπαλάκια ζύμης. Τα τοποθετούμε αραιά στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι τα cookies να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Αυτά είναι μπισκότα που απολαμβάνονται ζεστά, οπότε αφήστε τα να κρυώσουν 5 λεπτά στο ταψί και μετά απολαύστε τα!