Υγιεινό παγωτό σοκολάτας με ελαιόλαδο
Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος να παγώσει: 6 ώρες
Μερίδες: 20 μπάλες παγωτού
Θερμίδες ανά 100 γρ.: 285 Kcal
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. γάλα βρώμης
125 γρ. κακάο
1 κ.γ. βανίλια
125 γρ. ακατέργαστο μέλι
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
70 γρ. ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας «THE KING OF OLIVES»
375 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας, 70% κακάο, κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα λιώνουμε προσεκτικά τη σοκολάτα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης.
2. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το γάλα βρόμης, το κακάο, τη βανίλια, το μέλι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μπλέντερ και χτυπάμε ξανά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί (23Χ12Χ5 εκ.) και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες ή μέχρι να παγώσει.
4. Για να σερβίρουμε, βγάζουμε από την κατάψυξη 2-3 λεπτά για να μαλακώσει λίγο και σερβίρουμε σε μπάλες χρησιμοποιώντας ένα scoop παγωτού. Σερβίρουμε με κομματάκια σοκολάτας και λίγες νιφάδες θαλασσινού αλατιού, αν θέλουμε.