Σαλάτα Caprese σιταριού
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά στη χύτρα ταχύτητας
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
Μερίδες: 3
Θερμίδες: 420 Kcal
(Οι διατροφικές πληροφορίες είναι μόνο μια εκτίμηση. Η ακρίβεια των διατροφικών πληροφοριών για οποιαδήποτε συνταγή σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι εγγυημένη)
200 γρ. ξηρό σιτάρι
35 γρ. ελαιόλαδο “THE KING OF OLIVES”
1 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
ξύσμα και χυμός από ½ λεμόνι
2 κουταλάκια μέλι
1 κ.γ. θυμάρι
1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
αλάτι και μαύρο πιπέρι
12 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
125 γρ. (1 μπάλα) φρέσκια μοτσαρέλα, σχισμένη σε κομμάτια
ανάμικτα βότανα, για διακόσμηση
1. Μουλιάζουμε το σιτάρι το προηγούμενο βράδυ και μαγειρεύουμε στη χύτρα ταχύτητας για 30 λεπτά, από την ώρα που η χύτρα μαγειρεύει σε πίεση.
2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ σαλάτας, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξίδι, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το θυμάρι, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ζεστό σιτάρι και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε το σιτάρι να κρυώσει.
3. Στη σαλάτα προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα. Τοποθετούμε φρέσκα βότανα πάνω από τη σαλάτα. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη.