Σμυρνέικα κουλουράκια με ελαιόλαδο
Χρόνος ετοιμασίας: 20 ́
Χρόνος ψησίματος: 35 ́
Θερμίδες ανά κουλουράκι: 105 Kcal
ΥΛΙΚΑ:
Για 25 – 27 κουλουράκια:
380 γρ. αλεύρι
100 γρ. ελαιόλαδο “THE KING OF OLIVES”
50 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 αβγά
το ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
1 κουταλάκι βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Στο πολυμίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη άχνη, τη σόδα, τα αβγά, το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού, την κανέλα, τη βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να ενωθεί.
2. Μεταφέρουμε το μείγμα σ’ ένα μπολ και παίρνουμε κομματάκια ζύμης γύρω στα 30 γρ. το καθένα. Πλάθουμε τα κομμάτια ζύμης σε μπαλάκια.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Τοποθετούμε τα κουλουράκια αραιά σε ένα αντικολλητικό ταψί.
4. Ψήνουμε τα κουλουράκια για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Όταν περάσει ο χρόνος ψησίματος, τα αφήνουμε στον φούρνο με την πόρτα του φούρνου ανοιχτή μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Αυτό θα κάνει τα κουλουράκια μας πιο τραγανιστά. Τα φυλάμε αεροστεγώς.