Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο
Χρόνος ετοιμασίας: 20'
Χρόνος να παγώσει: 3 ώρες
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά 100 γρ: 370 Kcal
ΥΛΙΚΑ:
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
6 αβγά, χωρισμένα
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 ml ζεστό νερό στο οποίο διαλύουμε 2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
20 ml κονιάκ
180 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο HIGH PHENOLIC «THE KING OF OLIVES»
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάζουμε τη σοκολάτα σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει.
2. Έχοντας την κατσαρόλα στην τελείως χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τον καφέ διαλυμένο στο νερό, το κονιάκ και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
3. Προσθέτουμε το λάδι με σταθερή ροή, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4. Σε καθαρό κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα του μίξερ μέχρι να φουσκώσουν (2-3 λεπτά). Χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία μαρέγκα.
5. Μόλις γίνει η μαρέγκα μας, με μία σπάτουλα τη ρίχνουμε στο μείγμα με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
6. Μεταφέρουμε τη μους σε ρηχή πιατέλα σερβιρίσματος και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί γύρω στις 3 ώρες.
7. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, διακοσμούμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.