Ελιωτή με φρέσκο κόλιανδρο και πορτοκάλι
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 50΄
Θερμίδες ανά 100 γρ.: 255
ΥΛΙΚΑ:
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
300 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
150 ml νερό
50 ml βιολογικό ελαιόλαδο «THE ΚΙΝG OF OLIVES»
45 γρ. ζάχαρη
11/2 κουταλάκι αλάτι
300 γρ. ελιές μαύρες, ροδέλες «THE KING OF OLIVES», στραγγισμένες
1 ποτήρι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα και στρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί για κέικ με λαδόχαρτο.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τις ελιές, το κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα. Η ελιωτή μας θα είναι έτοιμη όταν βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο κι αυτό βγαίνει καθαρό.
4. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την αφαιρούμε από το ταψί. Την κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.